Merhaba!

Çok beğendiğim bir adamla ilk buluşmaya gider gibi heyecanlıyım şu anda.

Yıllardır birlikte olduğum, her tepkisini önceden kestirebildiğim, her mimiğini bildiğim bir sevgilimden “Heyecanımı kaybettim.” diyerek ayrıldıktan sonra, başka ve yepyeni bir adamın kollarına koşuyormuş gibi hissediyorum.

Kalbim hızla çarparken, beynimden onlarca soru geçiyor: Durup durduk yerde icat çıkarmanın gereği var mıydı? Eskiyi özleyecek miyim acaba? Ya pişman olursam?

Peki ya, ilk “Merhaba”nın çok seksi, çok çekici, çok karşı konulmaz olması için ne yapmak gerekir?

Blog yazmaya başladığımda 22 yaşındaydım. “Blogger” olmak şimdiki kadar havalı veya yaygın bir şey değildi; bir meslek olarak kabul göreceği o zamanlar hayal dahi edilemezdi. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuyordum. Sarsılmaz olduklarına içtenlikle inandığım doğrularım vardı. Aynı zamanda çok kötü bir saç rengim, üniversite sınavına hazırlanmak için geçirdiğim yıllarda zihnim açılsın diye yediğim tatlılar yüzünden fazla kilolarım ve oldukça zevksiz kıyafetlerim…

Aradan tam sekiz sene geçti.

Üniversiteden mezun oldum, çalışmaya başladım, çalıştığım işleri değiştirdim, bütün doğrularımın yanlış olduğunu fark ettim, harika insanlarla yolum kesişti, ömrümün sonuna dek en yakınımda olacağını sandığım bazı insanları hayatın akışında kaybettim, valizler topladım, biletler aldım, yüzlerce saat uçtum, kadehler tokuşturdum, kahkahalar attım, ağız dolusu küfürler ettim, defalarca aşık oldum, hayatıma giren her adam için “Bu sefer çok farklı” dedim, sonra aynı şeyleri yaşadım. Kendimle dalga geçmeyi öğrendim, hiç bir şeyi fazla ciddiye almamayı da…

Bazen mutluluktan öleceğimi düşündüm, bazen göz yaşlarım yanaklarımdan akarken şehrin sokaklarını arşınladım. Anlatılacak sayısız anı biriktirdim, göz altlarıma ince çizgiler ekledim, popomu spor sayesinde eskisinden daha sıkı yaptım, çok para kazandım, hep kazandığımdan daha fazlasını harcadım.

Bütün bunlar olup biterken dünyayı unutacak kadar eğlenceli günlerim de oldu,  uyumayı unutacak kadar çok çalıştığım günlerim de…

Bu süre boyunca hayatımda değişmeyen tek şey yazdığım blog oldu. Bazen düzenli, bazen düzensiz, bazen özenli, bazen çalakalem; ama hep yazdım.

20’li yaşlarımın son günlerini yaşadığım bu günlerde, tek başıma iki uzun tren yolculuğu yaptım. Yemyeşil harika bir manzarayı izlerken, düşünmek, hayal kurmak ve önümdeki bomboş deftere yazılar karalamak yapılabilecek en iyi şeylerdi. İşte bu yepyeni blog fikri de o saatlerde ortaya çıktı ve olgunlaştı.

img_5886

 

20’li yaşlarıma geri dönüp baktığımda, dibine kadar yaşanmış, dolu dolu seneler görüyorum. Bütün yanlışları ile sevdiğim… Geri dönüp tekrar yaşamam gerekse, hiç bir şeyini daha farklı yapmak istemeyeceğim…

Bir kaç  hafta sonra ise 30 yaşındayım. Hayatımda yeni bir dönem. Daha olgun, daha uslu veya daha sıkıcı olmayı planlamıyorum; ama daha düzenli olmak listemde. Bu yepyeni blog da kendime 30’lu yaşlara başlama hediyem. Bir nevi hayatımda yapmak istediğim değişikliğin sembolü: Daha kullanışlı, daha düzenli, daha şık, daha özenilmiş içerikli.

İnkar edemem; ne kadar sıkılmış olsam da, geride bıraktığım her sevgiliden, işten, evden ayrılmak biraz hüzün vermiştir bana. Alışkanlıklar vardır, güzel anılar ve paylaşımlar… Eski blogum da bütün karmaşasıyla benim hayatımın on senesini içeriyor. Biraz hüzünlüyüm.

Diğer yandan, her ‘son’un, haz veren bir cazibesi olduğu da bir gerçek. Kalbin atışlarını hızlandıran o merak ve kaygı karışımı his, bütün algıları açıyor, duyguların hepsini canlandırıyor, insanın üstündeki ölü toprağını kaldırıyor. Seçenekler, bilinmezlik, her şeyin olabilme ihtimali ile sürprizler kışkırtıcı geliyor, zinde tutuyor ve heyecan veriyor.

İşte bütün heyecanım ile artık buradayım.

Bazı eski yazılarımı güncelleyerek ve düzenleyerek buraya taşıyacağım; ancak yepyeni yazılar elbette daha fazla olacak. Daha etkileşimli, daha karşılıklı, daha ilham verici ve hareketli bir alan olmasını ümit ediyorum.

Temel olarak beş başlık olacak: Hayat ve ilişkiler hakkında yazdığım “Hayat ve Aşk”; valizler toplayıp yollarına düşeceğim şehirlerden bahsedeceğim”Seyahatlerim”; hala yaşadığım şehirden keşiflerimi aktardığım “İstanbul” ve o sıralar ne okuyorsam, dinliyorsam, ne ilgimi çekiyorsa bahsettiğim “Not Defterim” ve hayatımdaki değişim çabamı aktaracağım “dahaiyiben.

Merhaba yeni blog!
Merhaba bu satırları okuyan güzel insan!

(Hemen sağ tarafta mail adresinizi bırakırsanız da şahane olur, bütün yazılar mailinize düşer. Geri bildirimlerinizi; şöyle olsa daha güzel olur, bunu sevdim, bunu sevmedimleri de sabırsızlıkla bekliyorum.)

Merhaba!” üzerine 41 yorum

  1. Tuba dedi ki:

    Yeni blogun hayırlı olsun artık sende yaşlanıyorsun öyle mi 😉 şaka bir yanı 30 larını çok merak ediyorum seni dört gözle takip edeceğim darısı 40 larına deli kızım benim öpüldün

    Beğen

  2. MÜGE dedi ki:

    Yeni bloğunu görünce önce koşarak eskiye gittim~ hâlâ yerinde var olduğunu görünce bir oh! Burası da harika olacak eminim, senin gibi^^ Heyecanla yeni maceralarını beklemekle ve 30 kat fazla keyif alman dileklerimle! ^.^)/

    Beğen

    • zillosh dedi ki:

      Sevgili Müge, yirmili yaşlarımı kolayca silip atamazdım. Orada çok fazla emek, duygu, kelime ve zamanım var. O yüzden olduğu gibi kalmasına karar verdim. Ama elden geçireceğim yazıları. En sevdiklerime bugünkü yorumlarımı da ekleyerek buraya taşımak planlarım arasında. Ne güzel bir dilektir bu! Çok mutlu ettin beni. Kocaman sevgiler!

      Beğen

  3. Ayşe dedi ki:

    Yeni yazılarını sabırsızlıkla bekliyorum 😘 Herşey gönlünce olsun ✋🏼
    Sen aşkla kal, Mutlu olmak ve gülmek sana çoook yakışıyor 💋
    Sevgiler..

    Beğen

  4. Gulistan dedi ki:

    Mrb bi an icin blogda yazmayi biraktiniz mi diye dusunmustum! Ama yeni blogunuzu gorunce cok sevindim tekrar sizi gormek mutluluk verici:)) Yazilarinizi buyuk bir heyecanla okumak o kadar hosuma gidiyor ki…
    Yeniden merhaba😊😊

    Beğen

    • zillosh dedi ki:

      Yaaaa çok teşekkür ederim, çok mutlu oldum. Merak edilmek ne kadar güzel! Blog yazmaktan kolay kolay vazgeçebileceğimi düşünmüyorum; ama umarım gerçekten tedbil-i mekanda ferahlık vardır. Kocaman sevgilerle, yeniden merhaba!

      Beğen

    • zillosh dedi ki:

      Eskisinden daha düzenli bir biçimde burada olacaklar. Madem düzenli olmaya karar verdim, bunun arkasında durmalıyım! Sık sık burada görüşmek dileklerimle, sevgiler.

      Beğen

    • zillosh dedi ki:

      Heeey! Çok teşekkür ederim. Keyif verdiği sürece, benim için en büyük mutluluk sebebi. Ama artık daha paylaşımlı bir alan olmasını, bazı konularda fikir almayı umuyorum. Daha sık sesinizi duymak dileklerimle, kocaman sevgiler!

      Beğen

  5. dolphin dedi ki:

    Merhaba,
    Sonradan keşfetmiş olsam da zannımca eski yazılarınızın tamamını keyifle okudum. ve yeni bloğun da iyi bir takipçisi olacağım.
    Nice 30 lar, 40 lar, 50 ler… cebinde eğlencesiyle gezen, çılgın kız olarak kalın…

    Beğen

    • zillosh dedi ki:

      Ah, eski yazılar, tam bir karmaşa, tam bir duygu seli! Nasıl mutlu oldum, o eskide geride kalanların çöpe dönüşmemiş olmasına. 30 bile bana çok büyük geliyor, kıyısına gelmiş olsam da, eğlencenin beni terk etmeyeceğini umuyorum yaşım büyüdükçe. Burası da umarım eskiler kadar keyif verir. Kocaman sevgiler!

      Beğen

  6. AysunKurnaz dedi ki:

    Liseden beri takip ediyorum seni Sezen Ablacım şimdi üniversiteyi bitirmek üzereyim.. O özgür keşifçi ruhun ,enerjikliğin ve hayata bakış açınla eminim bana bir çok şey kattın. Çok gariptir ki karşılıklı oturup bi konuşmuşluğumuz tanışmışlığımız olmasa bile sanki benim arkadaşımsın gibi hissediyorum! Çok tuhaf.. Her şey gönlünce olsun Ablacım.. Sevgiler!

    Beğen

  7. Lale Göl dedi ki:

    Blogunu büyük bir keyifle izliyordum.Hayata bakış açın,bitmeyen heyecanın,merakın,keşfetme arzun,hayatı dolu dolu yaşaman,seyahatlerindeki renklilik….Aynı keyfin burada katlanarak büyümesi dileğiyle,senle yeni maceralara ,keşiflere çıkmayı dört gözle bekliyorum..İyi ki varsın,iyi ki seni keşfetmişim…Kolay gelsin,güzel gelsin….Lale…

    Beğen

    • Sezen dedi ki:

      Sevgili Lale,

      Ah ne kadar mutlu ettin beni, kelimeler sandığımdan daha güçlü bir şey sanırım. Hissettiklerimi gerçekten paylaşabildiğimi görmek, paylaşabileceğim birilerinin olması o kadar güzel bir şey ki! Sen de iyi ki varsın, iyi ki bu yorumu yazdın ve şevkimi arttırdın. Harika bir haftasonu diliyorum.

      Çok kocaman sevgiler,

      Beğen

    • Sezen dedi ki:

      Burçinnnn! Lütfen haklı ol, lütfen 30lar çok güzel olsun. Saçma biliyorum, bir senede bir anda 30 olunca pat diye hayatı değişmeyecek insanın. Ama yine de itiraf etmeliyim ki biraz garip hissediyorum. İçimi açtın, umarım benim için de daha güzel olur.

      Kocaman sevgiler,

      Beğen

  8. enne dedi ki:

    En çok sevdiğim şey cesaretin. Hiç azalmadan, aynı şevkle, zevkle ve merakla devam etsin yeni yaşında, yeni mekan hayırlı olsun, açılışa yetiştim:)

    Beğen

    • Sezen dedi ki:

      Heeey, gerçekten açılışa yetişmekle kalmayıp, bir de cesaret ve şevk verici harika bir yorum kondurdun. Çok ama çok teşekkür ederim.

      Kocaman sevgiler

      Beğen

  9. tutku dedi ki:

    Sezeeen enerjisi bilgisayar ekranından geçen güzel kadın ❤
    Hayırlı olsun ve sana başka başka güzellikler getirsin ama ne olur öbürünü hiç kapatma biz de seninle beraber büyüdük. Sevgiler pretty woman ❤

    Beğen

    • Sezen dedi ki:

      Tutkucum, ya yerim ❤ Öbürünü kapatmaya kıyamam zaten, dönüp baktığımda saçma ve kötü bulduğum şeyler olsa da içinde, hepsi gerçek ve çok fazla zaman ve duygu yatıyor orada. Umarım burası da kendi enerjisini bulur, birlikte büyümeye devam ederiz.

      Çok öperim,

      Beğen

  10. Pınar dedi ki:

    30lar 20lerden daha dinamik daha keyifli , daha tutkulu geçiooo.. Blogun enerjisi çok şahane. Takipteyim bi de 37yim :))
    İmza: 1000tanenar 💋

    Beğen

  11. Züleyha dedi ki:

    Merhaba,eski bloğundaki yazıları okumak; bazen kendinle, aldığın kararlarla çelişip sonra yüksek bir enerjiyle yeni durumunun da keyfini çıkardığını görmekten mutlu oluyordum. Enerjin ve yaşam sevincin hep artsın inşallah…Sevgiler (Züleyha)

    Beğen

    • Sezen dedi ki:

      Karar almadan duramıyorum, sonra hepsini yapamıyorum elbette, ama hayat akmaya devam ediyor. Enerjiyi yansıtabiliyorsam ne mutlu bana! Çok teşekkür ederim.

      Dip Not: Umarım en azından kararlarımın bir kısmını da uygulayabilirim artık bu blog sonrası :))

      Kocaman sevgiler,

      Beğen

  12. Eylül Çoğal dedi ki:

    Sezen’cim,
    Eski blogunda “Burada yeni yazı olmayacak” cümleni okuyunca küçük çaplı bir şok yaşadım ama buraya gelince şokum geçti. 🙂 Sonra, “Keşke eski yazıları da taşısaymış..” dedim ama yukarıdaki yazını okuyunca, yeni bir sayfa açmak istediğini anladım. 🙂
    O zamaaan, hayırlı olsuuun! Çok güzel olmuş burası, sade ve şık.
    İçini birbirinden renkli, keyifli anılar ve yazılarla doldurman dileği ile. 😉
    Sevgiler,
    Eylül.

    Beğen

    • Sezen dedi ki:

      Eylülcümmm, inan sırf şu yorum bile, “Neden blog yazıyorsun ki? Zamanını harcayacak daha faydalı şeyler yok mu?” diye soranlara vermek istediğim cevap olabilir! Yerim 🙂 Hepsini komple aktarmak istemedim, ama fırsat buldukça en geçmişten bu güne gelerek, bazılarıyla dalga geçerek, bazılarına hala yürekten katılarak, bugünkü bakışımla taşımayı planlıyorum. Çok ama çok teşekkür ederim verdiğin motivasyon için.

      Çok öperim!

      Beğen

  13. sebuss dedi ki:

    Sezencim yeni blogun hayırlı uğurlu güzelliklerle dolu dolu olsun! Enerjisi gökyüzünün tavanı kadar olup, ekran başındaki insanları o enerjiyle etkileyebilen tatlı kadın:) ister 30 ol isterse 40 sen hep böyle kal olurmu ruhun hep çılgın evetçi hadi hadi hadici keşifçi maceradan maceraya koşan ve ne olursa olsun yaşamaktan ve hayattan zevk almayı becerebilen yanınla kal..
    Öpüyorum kocaman,

    Beğen

    • Sezen dedi ki:

      Sebuşcum, canımsın. O senin enerjinin güzelliği, dileklerin için de kocaman teşekkür ederim. İçimden “umarım umarım umarım” diyorum şu anda.

      Kocaman sevgiler,

      Beğen

  14. Özlem dedi ki:

    Sezen öyle tatlısın ki! Ben de iki senedir takip ediyorum seni. Her yazın yeni bir ilham kaynağı yeni bir enerji kaynağı benim için. Hatta bazı yazılarını tekrar tekrar okuyorum. Teşekkürler hayatını bizlere açtığın enerjinle örnek olduğun için. İzmirden sevgiler..

    Liked by 1 kişi

Yorum bırakın